vineri, 17 iulie 2009

ISO si Ziua Mondiala a Apei 2009

Portofoliu ISO de mai mult de 18000 standarde internationale include cel putin 430 care, direct sau indirect, sprijina obiectivele de acest an ale Zilei Internationale a Apei din 22.03.2009, a carei tema este „ Apele tranfrontraliere : ape comune, sanse comune”

Respectarea Zilei Mondiale a Apei este o iniţiativă a Naţiunilor Unite.

În acest an, se evidenţiază provocările ridicate de cele 263 lacuri si bazine hidrografice transfrontraliere, care includ teritoriul a 145 de tari si acopera aproape jumatate din suprafata pamntului.

ISO are, de asemenea , o dimensiune globala, cuprinzand o retea de institute nationale de standardizare din 159 de tari, reprezentand 97% din populatia mondiala si 98% din venitul national brut mondial.

Standardele internaţionale elaborate de ISO pot contribui in atingerea abiectivelor Zilei Internationale a Apei 2009, care se bazează pe ideea că "cultivarea de oportunităţi de cooperare în materie de management al apelor tranfrontaliere poate ajuta la dezvoltarea respectului reciproc, înţelegerii şi încrederii între ţări şi in promovarea pacii, securitatii şi creşterii economice durabile". sursa: iso.org