joi, 2 iulie 2009

Consultanta OHSAS - Ziua Mondiala OHSAS

Comisia ISO / TC 159/SC 4 a dezvoltat 50 standarde; 22 de ţări participă la lucrările sale impreuna cu un alte 11 în calitate de observatori.

Expunerea lucrătorilor la zgomot intens sau zgomotul mediu pe perioade lungi de timp poate duce la dizabilitati auditive si la daune phihofiziologice (OHSAS 18001 info).

Standardele elaborate de comisia ISO / TC 43, Acustica si, în special, de subcomisia SC 1, Zgomot de fond, pot conduce la reducerea nivelurilor de expunere la zgomot la locul de muncă, prin urmare, la reducerea riscului de deteriorare a auzului.

Comisia ISO / TC 43/SC 1 a dezvoltat 117 standarde si are in componenta 25 de tări participante si inca alte 18 in calitate de observator.

Comisia ISO / TC 108, Vibratii mecanice, monitorizarea starii de soc si a conditiilor de producere a acestuia, si subcomisiile sale, in special SC4 , Expunerea umana la vibratii mecanice si soc, dezvolta standarde internationale ISO care pot reduce efectele negative ale vibratiilor la locul de munca.

Aceste standarde sunt, de asemenea, utile pentru proiectarea şi monitorizarea utilajelor de la locul de muncă.

Comisia ISO / TC 108/SC 4 a dezvoltat 26 standarde; 19 de ţări participe la lucrările sale şi alte 14 au statut de observator.

Alte standarde ISO cu relevanta pentru siguranta si sanatatea la locul de munca OHSAS 18001, au in vedere componente diverse cum ar fi: echipament pentru lupta contra incendiilor si protectie impotriva focului, echipamente pentru sudura, tractoare si masini pentru agricultura si exploatarea padurilor, criterii de competenta pentru inspectorii de macarale, gestionarea factorilor de risc in cazul locurilor de munca expuse temperaturii scazute cat si subiecte noi cum ar fi reciclarea in siguranta a navelor si prductia/manipularea nanomaterialelor.
~ articol ref. Consultanta OHSAS 18001 ~