joi, 28 ianuarie 2010

Mesajul celor 3 organizatii de standardizare internationala ISO

Mesajul celor trei organizatii principale de standardizare internationala: dl Jacques Regis, presedinte al CEI, dr. Alan Morrison, presedinte al ISO si dr. Hamadoun Touré, secretarul general al UIT.

Cei trei lideri ISO au subliniat: "Cele trei organizatii globale isi coordoneaza activitatilor lor pentru a se asigura ca guvernul, mediul de afaceri si societatea sunt prevazute cu instrumentele necesare (consultanta iso, nb) pentru a ajuta la combaterea schimbarilor climatice globale si pentru a sprijini reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin cresterea eficientei energetice, in timp ce se are in vedere si facilitarea dezvoltarii durabile. "

Toate sectoarele economiei, fiecare consumator, fiecare om politic, toata lumea este preocupata sa actioneze in masura posibilitatilor la combaterea schimbarilor climatice.

Liderii CEI, ISO si ITU expun in mesajul lor modul in care standardele internationale ISO isi aduc contributia: "CEI, ISO si ITU ofera un sistem de standardizare, a carui rezultat include standarde pentru urmatoarele aspecte ale luptei impotriva schimbarilor climatice:

• Monitorizarea si masurarea emisiilor de gaze cu efect de sera
• Masurarea amprentei de carbon a retelelor si a produselor
• Proiectarea si construirea caselor si locurilor de munca eficiente din punct de vedere energetic
• Comensurarea bunelor practici din domeniu
• Promovarea bunelor practici de management de mediu si de proiectare, precum si pentru gestionarea energiei
• Difuzarea de tehnologii inovatoare care promit sa contribuie la reducerea efectelor schimbarilor climatice
• Promovarea si introducerea de noi tehnologii eficiente din punct de vedere energetic "

Cei trei lideri isi incheie mesajul cu o concluzie: "Standardele CEI, ISO si ITU ofera guvernelor lumii si a industriei mondiale cele mai bune valori de referinta posibile pentru a fi folosite in orice politica pe termen lung, in luarea unor decizii sau crearea unor tratate climatice pentru viitor.

Cele trei organizatii lucreaza impreuna cu alte organizatii internationale de standardizare pentru a asigura ca participantii la viitoarea Conferinta a Organizatiei Natiunilor Unite privind schimbarile climatice din 7-18 decembrie 2009 de la Copenhaga, Danemarca, vor fi pe deplin constienti de solutiile oferite, de cele existente si de viitoarele standarde internationale. "