Standardul ISO 1211 | FIL 1:2010, Lactate - Determinarea continutului de grasime - Metoda gravimetrica (Metoda de referinta)
Standardul ISO 1211 va fi util pentru inginerii si dezvoltatorii din sectorul produselor lactate, pentru autoritatile de reglementare si institutiile de cercetare, precum si pentru sectorul agricol.
ISO 1211 | FIL 1 a fost pregatit de catre comitetul tehnic ISO / TC 34, Produse alimentare, subcomitetul SC 5, Lapte si produse lactate, in colaborare cu IDF - o organizatie non-profit, reprezentand sectorul produselor lactate la nivel mondial.
IDF si ISO au o lunga istorie de cooperare in vederea dezvoltarii si publicarii in comun a unor metode standard de analiza si prelevare de probe pentru lapte si produse derivate din lapte.
Alte exemple legate de colaborarea ISO-IDF se refera la determinarea continutului de grasime standard pentru branzeturi si produse derivate din branzeturi, pentru lapte praf si produse bazate pe lapte praf, lapte condensat indulcit, branza din zer, alimente pe baza de lapte pentru sugari, inghetata pe baza de lapte, lapte degresat, zer, cazeina si cazeinati.
Standardul ISO 1211 | FIL 1:2010, Lactate - Determinarea continutului de grasime - Metoda gravimetrica (Metoda de referinta, este disponibil la institutele nationale membre ISO (ASRO, la noi in tara). Standardul mai poate fi obtinut direct de la Secretariatul Central ISO, la pretul de 92 de franci elvetieni. (www.iso.org) - tags: consultanta iso 1211