miercuri, 1 august 2012

HTG obtine certificarea ISO 13485


 ISO 13485 este un standard recunoscut international pentru managementul calitatii in furnizarea de dispozitive medicale si de servicii asociate 

Tucson, Arizona. 30 iulie 2012. HTG Molecular Diagnostics, o companie privata furnizoare de produse pentru determinarea profilului de expresie genica, a obtinut certificarea ISO 13485:2003 pentru proiectarea, fabricarea si distributia de instrumente, software, reactivi si truse de testare utilizate in analiza expresiei genice. Societatea a apelat la o firma de consultanta pentru implementarea standardului pentru dispozitive medicale si a obtinut cu succes certificatul.

Domeniul certificarii acopera proiectarea, dezvoltarea, producerea si vanzarea produselor si serviciilor bazate pe tehnologia patentata qNPA din portofoliul HTG Molecular Diagnostics. Pentru a castiga aceasta certificare recunoscuta pe plan international a standardului calitatii, unei organizatii i se solicita sa demonstreze ca aplica un sistem de management al calitatii pentru a indeplini constant cerintele clientilor si pe cele de reglementare in privinta proiectarii si dezvoltarii de dispozitive medicale.

"Obtinerea certificarii ISO 13485:2003 demonstreaza angajamentul asumat de HTG Molecular Diagnostics in privinta calitatii si a atentiei fata de detalii in dezvoltarea si furnizarea de produse si servicii bazate pe tehnologia qNPA, stabilind o baza solida pentru cresterea viitoare a activitatii de diagnosticare clinica desfasurate de HTG," a declarat Sam Rua, vicepresedintele responsabil de sistemele calitatii in cadrul HTG Molecular Diagnostics.

HTG Molecular Diagnostics este o companie privata din Tucson care ofera produse pentru determinarea profilului de expresie genica, servicii de masurare miRNA si mRNA pentru cercetarea clinica si aplicatii oncologice specializate. Platforma de tehnologie moleculara qNPA propusa de companie este adecvata pentru detectarea sigura a schimbarilor in nivelurile de expresie a genelor. Puteti consulta informatii suplimentare la adresa: www.htgmolecular.com.