vineri, 30 septembrie 2011

Consultanta ISO 14155 pentru Max Neeman

Max Neeman International este certificat ISO 14155 : 2011 pentru investigatia clinica a dispozitivelor medicale

Research Triangle Park, Carolina de Nord. 28 septembrie 2011. Max Neeman anunta primirea certificatului ISO 14155:2011, devenind astfel singura organizatie de cercetare clinica din India si una dintre putinele organizatii la nivel mondial care sunt certificate pentru proiectarea, efectuarea, inregistrarea si raportarea investigatiilor clinice executate asupra subiectilor umani; acest standard evalueaza siguranta si performanta dispozitivelor medicale in scopuri de reglementare.

Max Neeman si-a format o echipa de specialisti cu experinta in dispozitivele medicale, care efectueaza investigatii clinice ale dispozitivelor medicale folosite in cardiologie, neurologie, oftalmologie si altele. Certificarea ISO 14155 atesta ca aceste investigatii sunt sigure, eficiente, performante si de calitate. Compania face parte din Grupul Max India, de care mai apartine si organizatia Max Healthcare, care detine un institut cardiovascular de varf intre cele 13 spitale ale sale.

Certificarea ISO 14155 obtinuta de Max Neeman specifica cerintele generale care vizeaza protejarea drepturilor, sigurantei si bunastarii oamenilor, asigura o conduita stiintifica a investigatiilor clinice, ca si credibilitatea rezultatelor, definind responsabilitatile organizatorilor si ajutand cercetatorii, organizatorii, comitetele etice, autoritatile de reglementare si alte organisme implicate in evaluarea conformitatii dispozitivelor medicale.

Piata dispozitivelor medicale din India este estimata in prezent la 1,7 miliarde de dolari si se astepta ca rata ei de crestere sa fie de 23% anual, ceea ce transforma India intr-o destinatie emergenta preferata pentru dezvoltarea dispozitivelor medicale si pentru efectuarea de investigatii clinice ale acestor dispozitive.

Intrata pe piata in anul 2001, Max Neeman este o organizatie de cercetare clinica certificata, de asemenea, ISO 9001:2008 si ISO 27001:2005. Compania este, in prezent, activa in 31 de orase, avand 6 birouri regionale. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.neeman-medical.com.
tags: consultanta ISO 14155, dispozitive medicale, certificare iso ISO 14155, cercetare clinica, investigatii clinice